У Луцьку вітали тих, хто дарує людям свято

9 листопада працівники культури відзначають своє професійне свято. Луцьких людей свята цього дня вітали у Палаці культури міста.

Протягом вечора зі сцени звучали найкращі вітання та побажання від колективу «Чачка», гості з Павлограда Дніпропетровської області виконали танцювальний номер, опісля яких танцювальну естафету перейняли і місцеві колективи – «Волиняночка» та «Джерельце».

Привітали працівників культури і представники міської ради Луцька.

Так, секретар міської ради Юлія Вусенко подякувала присутнім за те, що вони своєю роботою не лише розважають людей та дарують їм приємні емоції чи враження, а й показують, що, попри неоголошену війну, у державі саме культурна сфера оберігає наші традиції, які передаються з покоління в покоління. «Адже поки живуть традиції житиме і народ», – підсумувала Вусенко.

 

Алла Надточій зізналася, що за рік своєї депутатської роботи побачила майже всі творчі колективи міста. І радує депутатку те, скільки сил працівники культури вкладають у маленьких лучан. Адже саме вони, діти, несуть культуру не лише для волинян, а й далеко за межами області. «Ви – особливі. Ви люди, які виховують з наших дітей юних талантів та особистостей. Ви щодня вкладаєте у них частинку своєї душі. Коли у всіх свято, ви не святкуєте, бо робите це свято», – сказала Алла Надточій та подякувала присутнім за те, що роблять свою роботу на «відмінно».

 

Опісля з вітальним словом до винуватців свята звернувся і заступник міського голови Андрій Киця. Чиновник зізнався, що наша культура дійсно чи не найбільш недофінансована сфера, попри це, культура Волині – показова та взірцева. Тому посадовець пообіцяв вплинути на ситуацію з коштами для культурної сфери задля покращення умов роботи її представників.

 

По тому кращим колективам та їх керівникам вручили відзнаки міського голови та подяки управління культури.