вечір-спогад «Зустріч двох поколінь»

27 жовтня в клубі «Сучасник», з нагоди відзначення 72-ої річниці визволення України від німецьких загарбників відбувся вечір-спогад – «Зустріч двох поколінь». Сьогодні, як ніколи раніше, в нашій багатостраждальній Україні актуальною є тема війни та миру. Як і 72 роки тому сьогодні ми змушені захищати нашу землю від вторгнення військових агресорів. Як прикро, що інколи сумні сторінки історії повторюються, і блакитне мирне небо України накрила чорна хмара військового протистояння. Живучи під мирним небом, у злагоді один з одним, ми навіть не замислювались над тим, що може нести з собою війна. Битва за Батьківщину тривала і важка, багато подвигів, які здійснюють люди складно з чимось порівняти. Рідна земля за всю свою довгу історію пройшла поразки та перемоги, проте завжди пишалася вірними синами та доньками, які ціною власного життя боронили і боронять свій край та з надією дивляться у майбутнє.

На зустрічі зібралися два покоління, які обмінялися спогадами та думками про війну, мир, патріотизм, позицію держави та звичайних громадян. Захід відвідали члени братства УПА: Костюк Антон Степанович та Грабовська Анастасія Іванівна.

Анастасія Іванівна цитувала вірші великої поетеси Лесі Українки, які на той час надзвичайно надихали та підтримували її, піднімали дух, надавали сили в складних ситуаціях. При допитах вона потайки згадувала слова : «Ні долі ні волі у мене нема зосталася тільки надія одна!» та

«Так я буду крізь сльози сміятись,

Серед лиха співати пісні,

Без надії таки сподіватись,

Буду жити! Геть думи сумні!»

Гості заходу – учасник АТО в Донецькій області, боєць 51-ї механізованої бригади Матвійчук Вадим Володимирович та доброволець батальйону «Торнадо» Тарасов Олексій Геннадійович, з болем в очах розповідали правду з перших уст: про складні долі та життєві обставини, про події які відбулися з ними. Вони поділилися спогадами і власним прикладом показали, що не тільки словами можна любити свою Батьківщину, але й вчинками доводити це.

Цей захід був присвячений тим, хто воював і вистояв, і тим, хто, на жаль, пішов у безсмертя. Всі учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні та полеглих учасників антитерористичної операції.

Зустріч нікого не залишила байдужим . Слова, що лунали з вуст гостей були своєрідним закликом до присутніх боротися з байдужістю, бути уважним до своїх рідних, знайомих, займатися громадською діяльністю. Активна життєва та громадянська позиція повинна стати нормою для молоді. Саме такі зустрічі формують патріотичне почуття, виховують громадянина-патріота, який володіє глибоким розумінням громадянського обов’язку та готовий у будь-який час стати на захист своєї Батьківщини.

На завершення заходу діти прочитали вірш «Не розчаровуйсь в Україні».

Не варто розчаровуватись, адже події останніх років в котрий раз довели, що український народ неможливо подолати. Ці події навпаки об’єднали нас, збудили в кожного з нас почуття щирого й глибокого патріотизму, відчуття причетності до загальнодержавних справ та дали змогу проявити себе безкорисливими, щедрими, готовими на все заради незалежності та кращого майбутнього нашої Батьківщини.

Сподіваємося, що в найближчий час ця війна закінчиться і в Україну прийде мир та спокій.

Честь і хвала Вам, воїни визволителі!