Виставка Ганса Вакнера

23.09.2015 в арт-галереї «Луцьк» відбулася презентація робіт відомого шведського фотохудожника Ганса Вакнера.
Відкриваючи виставку, начальник управляння культури міської ради Тетяна Гнатів розповіла, що Ганс Вакнер народився в невеличкому містечку неподалік від Мальме. Міста, що спонукає стати своєрідним, адже там багато музеїв, пам’яток архітектури, де відбуваються різноманітні фестивалі, куди збирається творча еліта з різних куточків світу. Свій доробок він уже показував у Києві та Одесі, а сьогодні частина світлин презентується в арт-галереї «Луцьк», і частину його світлин буде розміщено у Луцькому художньому музеї ( проект «Мій Пікассо»).
“Унікальні пейзажi, краєвиди допомагають нам краще пізнати чудову країну Швецію. Цей проект наближає наше місто до Європи”- сказала Тетяна Гнатів і вручила Подяку управляння культури міської ради, та у спогад про наше місто картину із зображенням Луцького Замку. .
Ганс Вакнер подякував усім, хто прийшов на відкриття виставки, акцентуючи на тому, що для нього велика честь бути у Луцьку. Він був вражений гостинністю лучан та архітектурою нашого міста. “Я почуваюся, наче вдома, адже Луцьк дуже подібний на містечко, де я мешкаю. Мене дуже вразила Україна, і я хочу створити новий проект, зробив більше трьох тисяч знімків про перебування в Києві, Одесі, Луцьку. Хочу показати їх у Швеції”, - зазначив фотохудожник.
Іспанський митець Карлос Гарсiа Лаос, який у День Незалежності України презентував у Луцьку творчий проект «Вiсiм мiст Європи, об'єднаних мистецтвом», зазначив, що їхні проекти сприяють об'єднати європейськi мiста в культурному, творчому контекстi.
Аналіз творчого доробку гостя зробили луцький фотохудожник Віктор Чухрай та директор Луцької дитячої художньої школи Іван Гаврилюк. Вони щиро дякували Гансу Вакнеру за нагоду у наш жорстокий час полюбуватися чистотою природи, миті якої зафіксовані на фотографіях.
Виставка фоторобіт триватиме до 27 вересня 2015 року.