Мистецьке дійство “Великодня Пасхалія”

Вже традиційно у Світле Христове Воскресіння лучан та гостей міста збирає на Театральному майдані мистецьке дійство “Великодня Пасхалія”. Зі сцени лунають духовні піснеспіви, гаївки, вірші, у яких учасники дійства прославляють Воскресіння Христове. Музичне дійство відбувалося за участі фольклорних колективів та народних ансамблів міста, душевно та трепетно звучали художні композиції у виконанні наймолодших учасників дійства. Ведучі свята: Андрій Роїк, Тетяна Лець та Вадим Хаїнський.
Вздовж вулиці Лесі Українки, що на свята стає мистецькою, народні майстри пропонують усім охочим вироби з глини, соломи, дерева та бісеру, квіткові композиції, іграшки та інші вироби декоративно-прикладного мистецтва. Великодній ярмарок уже став невід’ємною частиною святкування.
Аби привітати лучан та гостей міста, на мистецьке дійство завітали голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, Луцький міський голова Микола Романюк та заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич.

 

 

http://www.lutskrada.gov.ua/fast-news/luchany-ta-gosti-mista-svyatkuyut-velykden