Народний аматорський ансамбль танцю "Волинянка" відсвяткував своє 55-річчя

 

28 травня у мистецькому житті Палацу культури міста Луцька відбулася особлива подія. Народний аматорський ансамбль танцю «Волинянка» святкував своє 55-річчя від дня створення колективу . Зала Палацу культури зібрала сотні глядачів, серед яких були і колишні учасники ансамблю «Волинянка».

Висока майстерність виконання, яскравий талант молодих артистів, художня довершеність танцю та барвистість костюмів супроводжували усі виступи ансамблю «Волинянка» на ювілейному концерті та захоплювали усіх присутніх. Також особливе враження на глядачів справило багатство музичного супроводу у виконанні народного аматорського оркестру народної музики «Волинянка» під керівництвом Віталія Охманюка . Синтез музики та хореографії відобразив цілісну і чарівну картину народного танцю. Отримавши море позитивних емоцій, гарний настрій та заряд позитивної енергії глядачі, котрі заповнили увесь зал гаряче аплодували Волинським танцюристам.

У ювілейній програмі акцент було зроблено на танцях України, рідної Волині та полісся, які сповна розкривають образи, характери та традиції нашого народу – це фрагменти весілля західного полісся в танцях та забавах, хореографічні композиції «Ой Весна, Весна», «За світ стали козаченьки», жартівлива композиція «Комарики-дзюбрики», сповнена жалю та болю вокально-хореографічна композиція «Вітре буйний», іскрометні танці, запальна музика, гарні дівчата та мужні парубки.

Від імені міського голови привітав колектив перший заступник Святослав Кравчук, який вручив керівнику Волинянки , заслуженому працівнику культури України Олегу Козачуку вітальну адресу. Глядачі ж нагородили колектив гучними оплесками, вигуками «браво» після кожного танцю та букетами яскравих весняних квітів!