Урочисте засвічення головної ялинки Луцька

Вже традиційно у День святого Миколая засвічують головну ялинку Луцька. 
У 2020-му році  урочисте засвічення відбулося  у форматі онлайн, однак лучани все ж вийшли на Театральний майдан і з нетерпінням чекали, коли три вбраних ялинки засвітяться яскраво золотими вогнями.
 Тріо зелених красунь осяяних золотом, відтепер символізують початок циклу новорічно-різдвяних свят.  Святкове дійство відкрили янголята, після чого покровитель нашого міста, Святий Чудотворець Миколай, привітав усіх присутніх зі святом. Він побажав луцькій громаді миру, злагоди та процвітання. Здійснив символічний рух в сторону ялинок, які враз засяяли тисячами вогнів.  Ссвятий Миколай приніс із собою Вифлеємський вогонь, який пластуни згодом передавали усім охочим підпалити свою свічечку символом миру, любові та процвітання.
«Нехай же світяться вони цією благодатюю», – сказав Миколай і тріо луцьких красунь осяяли площу, гості ж свята фотографували новорічні ялинки та слухали вітання з наступаючими святами.

Привітав лучан та гостей міста й міський голова Ігор Поліщук: “Це свято є особливим для нашого міста, тому що Миколай є його покровителем. В сьогоднішнє, та в усі наступні свята, я хочу побажати усім нам надії, оптимізму, впевненості у тому, що наступний рік буде кращим, гарного настрою та родинного затишку. Нехай ці свята наповнять любов’ю наші серця. - зазначив він. - Цей рік був непростий для усіх нас, для України та світу, але разом з тим, він дав нам можливість звернути увагу на те, на що ми, можливо, менше звертали увагу, і спонукає нас на те, що ми маємо сім’ю, живемо в чудовому місті, маємо роботу. Ми повинні дякувати за ці прості речі. Щиро бажаю усім нам, щоб наступний рік був успішним для нашої громади та нашого міста. Щоб наступний рік був для усіх нас роком розвитку, успіху та процвітання. Бажаю, щоб Господь благословив нас на щасливе життя”.

З новорічними привітаннями до присутніх також звернулися генеральний консульсул Республіки Польща у Луцьку Славомір Місяк та представники релігійних конфесій міста.

«Я вітаю вас зі святом Святого Миколая. В нас лише два варіанти: все буде добре або дуже добре», – сказав митрополит Луцький та Волинський Михаїл та побажав лучанам гарно провести свята, мити Бога у душі та завжди вірити у краще, берегти себе і своє здоров’я.
 

У Луцьку засвітили головну ялинку міста. ФОТО

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад нагадав усім присутнім про те, що потрібно пам’ятати і чекати не лише свята нового року, але і про День Миколая, особливо лучанам, які живуть під опікою цього святого. Пожартував, що поки не знайшов подарунку під подушкою, але ще сподівається і на свій презент.
 

У Луцьку засвітили головну ялинку міста. ФОТО

Під час відкриття на сцені виступили також дитячий гурт «Жайворонки», вокальна студія «Зернятко», танцювальний ансамбл «Волиняночка», хор «Дзвіночок» та театральна студія «Бешкетники».

У Луцьку засвітили головну ялинку міста. ФОТОУ Луцьку засвітили головну ялинку міста. ФОТО

 

Таблоїд Волині фоторепортаж

У Луцьку засвітили головну ялинку. фото Волнь Роst

Як засяяли зелені красуні, дивіться у фоторепортажі Район.Луцька.