"Бешкетники" лауреати Міжнародного театрального інтернет-конкурсу "Театр.Net"

Зразкова аматорська театральна студія "БЕШКЕТНИКИ"  Палацу культури міста Луцька, керівник та режисер Вадим Хаїнський, впродовж травня брала участь в першому Міжнародному театральному інтернет-конкурсі «Театр.NET». Поетичну виставу "Зимова ХУҐА" відібрано до участі в конкурсі у номінації «Дитячий театр». Експертна Рада протягом місяця передивлялася відібрані вистави і обирала переможців режисерського конкурсу, а також переможців в кожній номінації. з 5 травня по 14 травня відбувалося  онлайн голосування за «приз глядацьких симпатій», вистава «Бешкетників» зібрала 169 голосів, а вцілому український театр підтримали 60 тисяч голосів з 29 країн світу! Також впродовж травня проходили онлайн конференції, творчі зустрічі, круглі столи з членами експертної ради. Учасники конкурсу почули критику, плюси та мінуси своїх вистави, мали можливість професійного спілкування під час ізоляції.

На онлайн-трансляції закриття та оголошення підсумків першого Міжнародного інтернет-конкурсу «театр.net» стало відомо, що «Бешкетники» є ЛАУРЕАТАМИ, а також вистава виборола ТРЕТЄ МІСЦЕ у режисерському конкурсі.

Щиро вітаємо бешкетників та режисера Вадима Хаїнського!

 

КОМЕНТАРІ ВІД ЕКСПЕРТНОЇ РАДИ

Обрано непросте творче завдання, благородна мета втілити поетичне світобачення земляків-поетів, позитивна спрба організувати простір і наповнити його дією та емоцією, але в поетичних новелах не завжди повноцінно розкривається драматизм.

Образна, атмосферна вистава, дуже цікаві візуальні та пластичні рішення. Діти-актори хороші. 

Дуже приємне враження від ще однієї вистави в жанрі - літературно-музична композиція. Цікавий оригінальний літературний матеріал. Чудовий режисерський ігровий задум, що гармонійно сприймається і втілюється юними виконавцями-акторами. З гарним смаком і високою ідеєю.

 Дуже хороший пластичний зачин. Прекрасно працює умовно- образна структура вистави, адекватно знайдені пластичні засоби вираження конфлікту, є культура у відборі компонентів вистави ( слово, музика, пластика, світло). Органічне, ансамблеве існування персонажів. І все ж світло у більшості сцен ілюстративне. Композиція вибудована із одного емоційного направлення. В цілому досягнуто пластично - поетичного видовища..

 

Зразкова театральна студія "БЕШКЕТники" продовжує фестивалити онлайн!
Вистава "Муха-цокотуха" за казкою Корнія Чуковського (режисер Вадим Хаїнський) отримала?І місце в номінації "театральна творчість" (1 вікова категорія) на ІІ Міжнародному багатожанровому фестивалі "Перлина Дніпра" м.Запоріжжя.

 

Микола Варцаб'юк виборов гран-прі ? у Міжнародному конкурсі "Талановиті діти України".

                                                                                                                                     


Пишаємося Вами, #БЕШКЕТНИКИ !

Слідкуйте за діяльністю театрального колективу на сторінках  facebook та instagram