XXI міський фестиваль вертепів “З Різдвом Христовим!”

 

11 січня у Палаці культури міста Луцька колективи навчальних закладів, громадських організацій відроджували традиції вертепного мистецтва у рамках XXI міського фестивалю вертепів “З Різдвом Христовим!”.

Фестиваль, організований департаментом культури міської ради, входить у цикл заходів, що відбуваються у Луцьку з нагоди новорічно-різдвяних свят, інформують у пресслужбі Луцької міськради.

"Збереження наших давніх традицій святкування Різдва – надзвичайно важливо сьогодні. У Луцьку невід’ємним символом цього великого свята є різдвяні янголи. Тож нехай вони вас усіх оберігають, допомагають у здійсненні усіх добрих задумів, а різдвяна зірка, яка сповістила людям про народження Ісуса Христа, супроводжує вас на життєвих шляхах. Український вертеп- це особливе, магічне, традиційне дійство, яке сьогодні оживе на сцені”, - зазначила у вітальному слові заступник міського голови Ірина Чебелюк.

Вона подякувала усім, хто прийшов підтримати учасників конкурсу, який став традиційним у місті, та побажала колективам успіху, а глядачам чудового святкового настрою та хороших вражень.

Пригадати лучанам та гостям міста старовинні українські традиції та обряди допомогли театральна студія «Бешкетники» Палацу культури міста Луцька, вихованці закладів дошкільної освіти, фольклорні колективи загальноосвітніх навчальних закладів, вихованці недільної школи Свято-Покровського храму.

Юні артисти виконали колядки та віншівки, у театралізованій формі відтворили історію народження Ісуса Христа.


«З Різдвом Христовим!»: у Луцьку відбувся фестиваль вертепів. ФОТО«З Різдвом Христовим!»: у Луцьку відбувся фестиваль вертепів. ФОТО«З Різдвом Христовим!»: у Луцьку відбувся фестиваль вертепів. ФОТО«З Різдвом Христовим!»: у Луцьку відбувся фестиваль вертепів. ФОТО«З Різдвом Христовим!»: у Луцьку відбувся фестиваль вертепів. ФОТО«З Різдвом Христовим!»: у Луцьку відбувся фестиваль вертепів. ФОТО«З Різдвом Христовим!»: у Луцьку відбувся фестиваль вертепів. ФОТО«З Різдвом Христовим!»: у Луцьку відбувся фестиваль вертепів. ФОТО

https://www.volyn24.com/news/142699-z-rizdvom-hrystovym-u-lucku-vidbuvsia-festyval-vertepiv-foto

https://www.lutskrada.gov.ua/publications/z-rizdvom-khrystovym-u-lutsku-tradytsiinyi-miskyi-festyval-vertepiv?fbclid=IwAR1J_NmRTB_1wfWnOJ0ggKOXp3Cmj5Y4-QXok9C4kSL5EV7EncDVefv0VnU