Театралізоване дійство засвічення новорічної ялинки

Святий покровитель міста, побажання миру, щастя та любові та небесний вогонь: у центрі Луцька засяяли різдвяні та новорічні ялинки.

Театралізоване свято засвічення вогнів головної новорічної ялинки відбулося 19 грудня.

У довгоочікуваний день свята Миколая, на який чекають і діти, і дорослі, для лучан влаштували свято на Театральному майдані. Саме у цей день зароджується могутня сила добра та любові, яка пробуджує в серці вогонь. З музичними вітаннями до містян зверталися різноманітні мистецькі колективи.

Вітали містян представники різних релігійних конфесій, обласної та міської влади.

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл зауважив, що доброю та славною традицією є засвічення ялинки як передвісника великих подій Різдва Ісуса Христа. Це очікування великої радості, добрих справ, успіхів у справах. Він побажав, щоб сьогоднішній вечір започаткував святкування та Божого благословення усіх задумів та мрій, аби віра долала всі труднощі.

Голова Волинської обласної ради Ірина Вахович вітала волинян від імені депутатського корпусу облради та бажала кожному єдності. миру, любові, добробуту, тримати в серці любов та робити всі справі з любов’ю та для добра, щоб 2020 рік став роком миру для України.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт вітав лучан зі святом свого покровителя Миколая. 2019 рік, з його слів, приніс містянам багато подарунків від святого патрона і з таким покровителем лучани просто приречені на успіх. Посадовець побажав, щоб кожна дитина отримувала подарунки, щоб святий Миколай виконував її мрії, а святковий період був особливим для лучан.

Вифлеємський вогонь миру передали громаді міста представники «Пласту».

Патрон міста Святий Миколай звернувся до лучан з благословеннями, зичачи здоров’я та радості, зоб кожен день, що починається з молитви, приносив задоволення потреб матеріальних та духовних. Він бажав, щоб попори війну та страждання кожен знайшов у собі сили для того, щоб зробити життя оточуючих кращим. Своїх помічників-янголят він просив нести вогонь небесний людям, заходячи до кожної оселі та бажаючи щастя кожній людині та освітити центральну пішохідну вулицю Луцька, яку під час різдвяних та новорічних свят називають вулицею янголів.

Після завершення віншувань на лучан очікувало яскраве засвічення вогнів різдвяної ялинки.