Засвічення новорічної ялинки Луцька

Традиційно, новорічні вогні в обласному центрі офіційно засвітили на День святого Миколая 19 грудня. Цьогоріч біля ялинки вже немає Діда Мороза і Снігуроньки, натомість там встановили великого сніговика. Патріотичний вступ ведучої – Тетяни Лець розчулив серця декількох сотень лучан, адже саме в цей день зароджується могутня сила добра та любові, сила, яка пробуджує в серці вогонь, сила, яка дає натхнення і щиру віру у перемогу, мир та злагоду у кожному домі - і це кристально-чиста сила Єпископа Святого Миколая - покровителя нашого міста Луцька.
Першими виступили для лучан дитячі творчі колективи, які вітали лучан зі святом, а саме: вокальний ансамбль «Співаночка» ЛМШ №1( керівник Тетяна Ярошик), дитяча студія «Жайворонки»( керівник Тетяна Ціхоцька), учасники вокальної студії «СолоМрія» Палацу культури (керівник Лариса Рихлюк), Анна Романюк і Анна Пілат (ЛМШ№2), Олена Батюк (ЛМШ№3), учасник гуртка художнього читання «Слово не криця» будинку культури м-ну Вересневе – Євген Бондарук та народний аматорський фольклорний гурт «Чачка».
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл закликав лучан вірити і молитися за краще майбутнє країни і своїх родин. Привітали лучан і настоятель Свято-Покровського храму отець Георгій Шевчук, єпископ Луцької дієцезії римо-католицької церкви отець Віталій Скомаровський та представник УГКЦ отець Роман. Вони побажали лучанам Божого милосердя, миру і благословення. Вітали лучан і перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик та Луцький міський голова Микола Романюк.
По тому, уже традиційно до лучан вийшов Святий Миколай, який оголосив про початок новорічно-різдвяних святкувань у місті і дав наказ засвітити головну ялинку Луцька.