Відбувся традиційний міський фестиваль вертепів “З Різдвом Христовим!”
09.01.2019 16:30

Сьогодні у Палаці культури міста Луцька колективи навчальних закладів, громадських організацій відроджували традиції вертепного мистецтва у рамках XХ міського фестивалю вертепів “З Різдвом Христовим!”.

Цей фестиваль входить у цикл заходів, що відбуваються у нашому місті з нагоди новорічно-різдвяних свят.

До участі у фестивалі зголосилися понад десяток творчих колективів. Серед них - театральна студія «Бешкетники» Палацу культури міста Луцька, вихованці закладів дошкільної освіти №14, №21, учні ЗЗСО № 11-колегіум та колективи інших навчальних закладів. Юні артисти виконали чудові колядки та віншівки, а також у театралізованій формі відтворили історію народження Ісуса Христа.

З вітальним словом до присутніх звернувся секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт. “Дякую усім учасникам та керівникам творчих колективів за яскраве вертепне дійство. Різдвяні вертепи - це важлива складова українського народного мистецтва, яка зберігає нашу ідентичність. Ми пишаємося тими досягненнями нашого народу, які передаються із покоління до покоління та щоразу знаходять нове дихання. Сьогоднішній фестиваль дав нам змогу побачити чудове поєднання таланту дітей, майстерності їхніх мудрих викладачів та наших неповторних традицій, які є запорукою успішного майбутнього нашого народу”, - зазначив він.

На завершення учасники фестивалю отримали дипломи та разом із присутніми у залі гостями виконали відому колядку “Нова радість стала...”.