Розпочався етно-фестиваль “Різдво у Луцьку”

У місті розпочався етно-фестиваль “Різдво у Луцьку”

09.01.2016

Різдво Христове - це особливе релігійне свято, що наповнює людські серця теплом і милосердям. Воно відзначається 7 cічня в багатьох країнах світу на честь народження божественного сина, що викупив гріхи людей своєю смертю.

Сьогодні на Театральному майдані міста Луцька зібралося багато лучан та гостей міста, щоб переглянути виступи учасників міжнародного етно-фестивалю “Різдво у Луцьку”. Цей захід відбувається уже вдесяте і став традиційним. На цьогорічний етно-фестиваль з'їхалися кращі колядники з міста Луцька, найвіддаленіших куточків Волині, України.

Впродовж двох днів на головному майдані міста колядуватимуть та віншуватимуть на щастя, на здоров’я, на добро близько 40 колективів – учасників фестивалю.

В офіційному відкритті етно-фестивалю взяв участь міський голова Микола Романюк, який привітав присутніх з Різдвом Христовим.

“Нехай Віфлeємська зірка довго-довго освітлює земний шлях кожного з Вас. Бажаю, щоб Бог послав нам і ненці Україні мир у цьому році, щоб всі були здорові, щасливі і збувалися наші мрії”, - зауважив він

.

Потому на Театральний майдан члени обласної організації “Пласт” внесли Віфлеємський вогонь та запалили громадську свічу, яку виготовили представники братства бджолярів Волині “Ройовий стан”.

Свіча була виготовлена у 2007 році силами членів братства бджолярів краю. ЇЇ вага - 80 кг і майже 1,8 метра висоти.

Впродовж двох фестивальних днів вона горітиме на Театральному майдані як символ єднання, віри і надії, а також світлої пам’яті наших Героїв, які віддали життя за цілісність і незалежність нашої держави.

У програмі фестивалю різдвяно-обрядові дійства, колядки, щедрівки, вертепи, дегустація питних медів, виставки.

Під час фестивалю відбувається різдвяний ярмарок, де лучани можуть посмакувати різноманітними різдвяними стравами, солодощами, придбати сувенірну продукцію тощо.

Свою продукцію для лучан і гостей міста представили й медовари. Усі охочі могли скуштувати питних медів, придбати вироби з воску та інші продукти бджільництва.

У рамках фестивалю відбувається благодійна акція “З Різдвом у серці!”. У приміщенні Палацу культури, на Театральному майдані відбувається збір коштів для лікування Уляни Шоцької.

На Театральному майдані благодійна акція “Поділись святом з солдатом”.

Етно-фестиваль «Різдво у Луцьку» триватиме й завтра. Початок заходів о 12 годині. На Театральному майдані продовжиться Різдвяний ярмарок.

Окрім того, о 16.00 відбудеться громадська акція "Спільна Коляда" за участю влади, духовенства, учасників фестивалю та громади міста. Тож закликаємо лучан прийти всією родиною на Театральний майдан у національному вбранні з вертепною зіркою на спільну Коляду для спільної молитви за мирне майбутнє України.

Запрошуємо лучан і гостей міста відвідати дійство!