Ми піввіку разом! Будинку культури мікрорайону Вересневе – 50!

 

Будинку культури мікрорайону Вересневе – 50!

01.11.2015

Цьогоріч Будинок культури мікрорайону Вересневе святкує півстолітній ювілей. За 50 років цей заклад пережив багато хороших та цікавих подій. На сцені закладу виступали відомі артисти. Цей заклад є осередком культури мікрорайону, який знаходиться на околиці міста. Невеликий колектив закладу береже і примножує традиції українського народу. Нині на базі закладу функціонують десять клубних формувань: гурток художнього читання «Слово - не криця», театральний гурток «Веселка», театр малих форм «Диво-казка», вокальний гурт «Вересняночка», вокальний гурт «Cristall», народна аматорська хорова капела «Дзвони Холщини», театральна студія «Коло Лесі», квартет «Осіннє золото», школа козацького гарту «Бойового гопака», хореографічна група.

У закладі розміщена й бібліотека, куди місцеві мешканці можуть прийти і взяти цікаву літературу.

Приємним подарунком для мешканців мікрорайону Вересневе стало відкриття оновленого будинку культури напередодні Дня Незалежності у 2013 році. Тут у короткі терміни було проведено капітальний ремонт, адже це приміщення серйозно не ремонтувалося з часу введення в експлуатацію. Так, у приміщенні було здійснено заміну покрівлі зі старих азбестоцементних листів на металопрофіль, замінено всі огороджуючі конструкції (вікна, двері) на металопластикові, підсилено несучі конструкції і балки перекриття, розширено санвузли в приміщенні, встановлено новий протипожежний водопровід, пофарбовано фасад будівлі.

І от сьогодні у Будинку культури мікрорайону Вересневе відбувся святковий концерт під назвою «Піввіку разом». Привітати місцевих мешканців зі святом завітали Луцький міський голова Микола Романюк, депутат міської ради Наталія Бунда та начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів.

Після вітальних слів представників влади гості, які зібралися у будинку культури, мали можливість насолодитися музичними номерами у виконанні учасників творчих колективів цього закладу, вихованців Луцької музичної школи № 3, загальноосвітньої школи № 16 та інших.