ВОЛИНЯНЦІ-55!

28 травня 18.00

Святковий концерт народного аматорського ансамблю танцю "Волинянка" з нагоди відзначення 55-річчя створення колективу.

За 55 років існування народний ансамбль танцю «Волинянка» став осередком народної культури та центром виховання молоді засобами мистецтва танцю. Своєю творчою працею колектив ансамблю «Волинянка» робить вагомий внесок у відродження і збереження українських хореографічних традицій. Вже 55 років «Волинянка» приносить в серця людей тепло дивовижного світу прекрасного, поширює українські культурні цінності, долучає до високого світу духовності нашу молодь.

Ансамбль був створений у 1959 році, а вже через рік за високу виконавську майстерність йому присвоєно почесне звання "народний аматорський". Репертуар ансамблю складають українські народні танці та танці Волинського регіону. Це цілісні динамічні, хореографічні сцени масових народних гулянь, які увібрали в себе основні риси українського фольклору.

Завдяки творчій діяльності «Волинянки», з національною культурою України ознайомилися люди різних держав світу. За роки свого існування колектив неодноразово брав участь у різноманітних конкурсах і фестивалях. «Волинянка» є лауреатом та учасником міжнародних фестивалів фольклору в Росії, Польщі, Угорщині, Молдові, Білорусії, Югославії, Греції, Мальті, Тунісі, Лівії, Німеччині, Чехії, Словаччині, Словенії, Австрії, Франції, Ізраілі, Швеції, Португалії, Люксембурзі, Єгипті, Туреччині, Англії, Китаї, Швейцарії.

Ювілейна програма ансамблю складається з двох відділів. Акцент зроблено на танцях України, рідної Волині та полісся, які сповна розкривають образи, характери та традиції нашого народу - це фрагменти весілля західного полісся в танцях та забавах, хореографічні композиції «Ой Весна, Весна», «За світ стали козаченьки», жартівлива композиція «Комарики-дзюбрики», сповнена жалю та болю вокально-хореографічна композиція «Вітре буйний», це іскрометні танці, запальна музика, гарні дівчата та мужні парубки. Ансамбль під керівництвом заслуженого працівинка культури України Олега Козачука за останні 3 роки поповнився 15 новими постановками танців.

Приходьте на ювілейний концерт ансамблю «Волинянка» і ви отримаєте море позитивних емоцій, гарний настрій та заряд позитивної енергії.