"НЕСПОКІЙНІ СЕРЦЯ" ОБ'ЄДНУЮТЬ ПОКОЛІННЯ

У грудні 1986 року у Луцьку при народному Домі „Просвіта” був створений клуб «Неспокійні серця». Спочатку у ньому було 70 чоловік - дійсно оптимістів, неспокійних сердець.
Першим організатором і головою клубу була Р. А. Устич. Майже 10 років вона, ветеран праці, керувала колективом. Т. В. Тарасевич була заступником, Є. М. Потієвська - скарбником. Серед членів клубу є росіяни, білоруси, українці. Всіх їх єднає взаєморозуміння і взаємодопомога, повага одне до одного і, звичайно, поетичне слово, музика і пісня. Члени клубу - це ветерани війни і праці, колишні вчителі, медичні працівники, працівники культури і мистецтв, представники інших професій. Це люди з великим багажем життєвого досвіду, знань і мудрості.
У грудні 2007 року до 80-річчя Волинського краєзнавчого музею відбулася зустріч трьох поколінь, де була проголошена акція «Подаруй музею експонат». І першим подарунками музею стали фотоальбоми «Літопис клубу «Неспокійні серця». Вони займуть почесне місце в експозиційних залах музею. Передала нам цей літопис голова клубу кандидат
педагогічних наук Л. П. Федорук.
Члени клубу проводять велику роботу серед підростаючого покоління. Це зустрічі з ветеранами, цікавими людьми, читання лекцій, проведення бесід, вечорів-портретів, інших тематичних заходів.
Великий внесок у збереження історичної правда робить член клубу, частий гість музею Михайло Єрлін. Активним членом клубу був колишній танкіст Георгій Могучий. У 1988 році членом клубу став, ветеран війни і праці Євген Полєжаєв. Тут він був фотографом, художником.
Активними учасниками клубу є ветерани війни і праці Андрій і Людмила Ляхови, Іван і Олександра Жабровці, Микола і Наталія Савченки.
14 лютого 2007 року в клубі відбувся сольний концерт Валерія Лук'яненка-сина Василя і Олени. Кожна його пісня викликала бурхливі оплески. Цей концерт показав важливість зв'язку поколінь.
У клубі «Неспокійні серця» вирує життя. Там є і свої поети й композитори; Тамара Федорук, Неля Чернецова У клубі відбулася презентація книги «О войне, о любви». В книзі 117 поезій, написаних протягом 1985-2005 років.
-
На вечорі авторської поезії, який відбувся також в клубі, читали свої вірші В.В.Лук'яненко, М. Г. Шевчук, Г. В. Семеренко, Н. В. Некрасова, М.Г. Єрлін, Н. Г. Чернецова. Активним учасником клубу протягом багатьох літ є ветеран війни Марія Шевчук. Марія Гаврилівна співає в ансамблі «Русская песня», зустрічається з молодцю, розповідає їм про однополчан, про милосердя, про листи з фронту.
Кожного місяця у клубі проводяться ювілейні дні народження, де кожен іменинник розповідає про свій життєвий шлях. Так, цікаво і змістовно був проведений вечір-портрет Б. Д. Пєтушкова. Борис Дмитрович - учасник війни, ветеран Збройних сил, полковник у відставці, доцент, кандидат наук, працював у Волинському державному університеті імені Лесі Українки.
Відбувся також вечір - вшанування учасника Сталінградської битви, кривавого побоїща на Курській дузі І. Г. Михайліна, який воював на Білоруському, Центральному і Західному фронтах, мав п'ять поранень, нагороджений п'ятьма орденами, багатьма медалями. По-сімейному теплим і зворушливим був вечір, присвячений учасинку бойових дій поету М.І.Бурнишеву, та ювілейний вечір К. С. Найдьонової.
Про всі цікаві і змістовні заходи клубу й не переповісти, але це все відображено у чотирьох фотоальбомах «Літопис клубу «Неспокійні серця». У них красивими літерами вписані почесні члени клубу: Георгій Могучий, Роза Устич, Євген Полежаєв, Валентина Закринична, Федір Ленський, Лук'яненко, Михайло Пашкуда, Михайло Бурнишев, Володимир Обрєзков та інші.
Сьогодні клуб налічує більш як 60 членів. Працюють активно, напружено, змістовно. Вони є переможцями різних конкурсів, нагороджені грамотами Збройних сил України, управління культури і туризму Волинської облдержадміністрації; ради ветеранів.