ЕТНОФЕСТИВАЛЬ «ВЕЛИКДЕНЬ У ЛУЦЬКУ» ВІДБУВСЯ ПОПРИ НЕГОДУ

 

Через погодні умови відкриття етнофестивалю «Великдень у Луцьку» відбулося не у центральному парку, як планували раніше, а в Палаці культури.

Відкриття фестивалю відбулося 29 квітня.

«Свято Пасхи нагадує нам про любов і милосердя, страждання і біль та одвічні людські цінності. Воскресіння Ісусу Христа дає змогу нам перемогти духовну смерть і жити новим повнокровним життям. Будьмо ж достойні цього великого свята і ступаймо на шлях, що веде до нашого духовного воскресіння. Син Божий воскрес і людство радіє, що це свято надії, яке надихає наші серця сподіваннями на щасливе прийдешнє, дарує оптимізм і духовні сили»,– зверталися до гостей фестивалю ведучі.

Вітання лучанам виголошували представники духовенства та влади. Побажання миру та любові виголосили декан Свято-Троїцького кафедрального собору ПЦУ отець Микола Нецькар, настоятель кафедральної парафії святих апостолів Петра і Павла РКЦ отець Павло Хом’як, представник церкви християн віри євангельської Петро Рибак, консул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Марек Запур та заступник міського голови Костянтин Петрочук.

У фестивалі взяли участь чоловічий хор «Святвечір» храму Трьох Святителів Луцька, хор Української церкви християн віри євангельської, народний аматорський гурт «Чачка», зразковий фольклорний гурт «Волинські узори» Луцької ЗОШ № 11-колегіуму, народний фольклорний колектив «Калиновий цвіт» Луцької гімназії № 18, ансамбль пісні і танцю землі Грубешівської з Республіки Польща та інші. Учасники фестивалю отримали подяки за підписом секретаря Луцької міськради та великодні гостинці.