КВІНТЕСЕНЦІЯ ЛЮБОВІ І ДОБРА

КВІНТЕСЕНЦІЯ ЛЮБОВІ І ДОБРА

Саме під такою назвою сьогодні в арт-галереї “Луцьк” відбулося відкриття виставки живопису Алли Харчук і учнів арт-студії “Світ творчих людей” Анни Гуменко та Іллі Шатрова. В експозиції представлено більше 20 картин. Захід приурочений до Міжнародного дня захисту дітей. Триватиме виставка два тижні. Окрім того, картини представлені в експозиції можна буде придбати. Виручені кошти будуть спрямовані на благодійний проект, у рамках якого митці розмальовують стіну у Волинському обласному спеціалізованому будинку дитини.

Відкриваючи виставку, начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів наголосила, що вони долучилися до організації заходу, адже це цікавий соціальний проект. За її словами, у ці тижні відзначається День матері, День сім'ї, Міжнародний день захисту дітей і символічно, що у творчості Алли Харчук та її вихованців тематика материнства, жіночності і дітей домінує.

У свою чергу, Алла Харчук зазнавчила, що на виставці представлені як її роботи, так і вихованців. За її словами, вони беруть активну участь у благодійній діяльності для дітей сиріт. “Мої учні мають лише по 14 років та всього кілька років займаються у творчій студії, проте вже мають певні здобутки. Для Анни це вже відкриття другої персональної виставки. Я, як педагог, ставлю за мету розвивати не тільки творчі здібності дітей, але навчати їх доброті. Хочу, аби вони допомагали людям, які цього потребують. Було приємно, коли діти вирішили взяти участь у благодійній діяльності”, - наголосила вона. Також Алла Харчук подякувала управлінню культури за підтримку в організації виставки.