Tворчий звіт народних аматорських колективів

19 травня відбувся творчий звіт народних аматорських колективів Палацу культури міста Луцька «Пісні для тебе, Україно!»

Народна аматорська хорова капела «Посвіт», засновником якої є заслужений працівник культури України Ростислав Кушнірук, розпочала програму патріотичними піснями. Прозвучала улюблена пісня героя Небесної Сотні Василя Мойсея на вірші Ярослава Нудика, музику Стаса Самойлюка «Йшли селом партизани», солісти Віталій Балецький та Назарій Васильчук. Учасники капели низько вклонилися та подякували за сина тату, який був присутній у залі.

Ні в добру, ні в злу годину пісня не покидає людину. Вона помножує радість, розділяє горе, додає сили і витримки. Так з піснею по життю йдуть учасники народної аматорської хорової капели «Дзвони Холмщини» будинку культури мікрорайону Вересневе, керівник Мирослава Новакович. Це єдиний в Україні хоровий колектив холмщан, який пропагує пісенні перлини свого отчого краю та збагачує ними всеукраїнську культуру.

Скільки пісень придумали люди, щоб висловити свою любов до краю де народились й живуть, працюють і творять. А ще більше людей вкладають свою душу, щоб відтворити ці пісні. Так учасники народної аматорської хорової капели «Злагода» теремнівського будинку культури, керівник заслужений працівник культури України Євген Шаюк, кажуть про себе : «Ми фанати пісні, які і в спеку і в холод, не зважаючи на вік, ідемо і співаємо, бо ми живемо піснею». ..

Свію творчість присвячуєУкраїні народний аматорський хор ветеранів війни і праці «Подвиг», керівник – Оксана Джига. Це єдиний на Волині колектив, в репертуарі якого пісні воєнних літ. І в наш нелегкий неспокійний час вони мовою патріотичної та духовної пісні звеличують Україну. Окрасою виступу та великою підтримкою для хористів став оркестр народних інструментів, керівник заслужений працівник культури України Олександр Мізюк.

Пісня нездоланна і безсмертна, як сам народ, як наша Україна!