Літературний вечір з нагоди ювілею волинської поетеси Сіми Кордунової.

27 лютого 2016 року 0 13.00 у Палаці культури міста Луцька відбувся літературний вечір з нагоди ювілею волинської поетеси Сіми Кордунової.

«Я по волі Божій – українка. І мене не можна розтоптати» - це не просто поетичні рядки з вірша «Я – українка» Сіми Кордунової. Це сама Сіма Кордунова – волинська поетеса, яка небайдужа до долі нашої держави, яка більшість своїх поетичних рядків присвятила саме рідній землі, рідній Україні. Її поезія - це життєдайне джерело, звідки б’є справжнє й вічне українське слово.

Насолодитись чудовою поезією справжньої українки, завітало чимало поціновувучів таланту поетеси, серед яких було багато друзів, колег, молоді та просто пересічних громадян, що не байдужі до поетичного слова.

Початок зустрічі Сіма Дмитрівна розпочала з вірша «Замість автобіографії», яким зачарувала слухачів з перших хвилин зустрічі. Всі твори написані поетесою слухались дуже легко та з великим захопленням ,бо написані рукою майстра, простою і щирою колоритною українською мовою.

Зі сцени лунали поетичні твори Сіми Дмитрівни у виконанні добрих друзів ювілярки - Віри Рябко, Галини Шафети, Тетяни Байди. Веселими байками та гуморесками потішили глядачів юні краєзнавці Центру Туризму спорту та екскурсій, гуртківці будинку культури мікрорайону Вересневе. Пісні на вірші та мелодії ювілярки виконали заслужена артистка України Алла Опейда, заслужений працівник культури України Вячеслав Судима, Валентин Добрянський, народна аматорська хорова капела «Посвіт», тріо «Зоряниця» БК села Гірка Полонка, та вихованці військового обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

В залі панувала тепла, затишна родинна атмосфера. Привітати ювілярку прийшли представники від Волинського відділу Всеукраїнської ветеранської організації, помічник депутата Верховної Ради України, заступник голови Хрестовоздвиженського Братства імені Андрія Первозванного Аскольд Пекарський, голова Волинського Братства ОУН-УПА Богдан Вівчарик, заслужені вчителі України Ніна Горик та Леся Ковальчук і багато інших

Вечір підготували методисти Палацу культури Уляна Томчук, Тетяна Демчук, художній керівник та ведуча Тетяна Лець, які також щиро приєдналися до всіх побажань в адресу прекрасної людини – Сіми Дмитрівни Кордунової.

http://voltv.com.ua/sima-kordunova-zaprosyla-luchan-na-tvorchyj-vechir/