Відбувся XVII міський фестиваль вертепів “З Різдвом Христовим!”

У Луцьку відбувся XVII міський фестиваль вертепів “З Різдвом Христовим!”

09.01.2016

Сьогодні у Палаці культури колективи навчальних закладів, громадських організацій відроджували традиції вертепного мистецтва у рамках XVII міського фестивалю вертепів “З Різдвом Христовим!”.

Цей фестиваль входить у цикл заходів, що відбуваються у нашому місті з нагоди новорічно-різдвяних свят.

Пригадати лучанам та гостям міста старовинні українські традиції та розповісти про народження Спасителя допомогли учні загальноосвітніх шкіл № 11-колегіум, 13, 17, 19, навчально-виховного комплексу № 9, вихованці недільної школи Свято-Покровського храму УПЦ, ЦДМТ “Диво” та гості з міста Павлоград Дніпропетровської області.

Завітав на захід і заступник міського голови Андрій Киця. “Нині не зовсім хороші часи переживає наша Україна, але життя триває і, Слава Богу, що наші національні різдвяні традиції живуть. Дуже добре, що до фестивалю залучені дітки, адже вони - наше майбутнє, і якщо ми зараз закладемо у них основи християнства, доброти, патріотизму, то буде все гаразд з нашою державою. Бажаю усім гарно провести час, насолодитися дійством, кожному здоров'я, добробуту в сім'ях і нехай свята приносять радість і задоволення, а наша Україна процвітає”, - зазначив він.